U kunt uw schenking herroepelijk maken. Dit betekent dat u de schenking ongedaan kunt maken in gevallen waarin u dat beter uitkomt. Hierbij kunt u denken aan de situatie dat u uw geld toch zelf nodig heeft of dat er iets gebeurt met het kind. Uw kind overlijdt en de vordering die het heeft door de schenking op papier vererft naar zijn partner (schoonfamilie). Ook kan het kind failliet gaan en komen de rentebetalingen slechts ten gunste van zijn of haar schuldeisers. Kortom door de schenking herroepelijk te maken, heeft u voor elke situatie een oplossing!
Opeisbaarheid van de schenking
Uw kinderen kunnen de schenking pas opeisen bij het overlijden van de (langstlevende) schenker. Verder bepaalt u zelf in welke gevallen zij dat nog meer kunnen doen. Hierbij kunt u denken aan:
- faillissement van de schenker;
- onder curatele stellen (mits u het geld kunt missen);
- bij het hertrouwen zonder het opmaken van huwelijksvoorwaarden;
- als u door het uitkeringen van de schenkingen recht heeft op een uitkering.
Controle over de rentebetalingen
U kunt de schenking op papier ook onder uw eigen bewind stellen. Hiermee houdt u ook controle over de rentebetalingen. Deze kunt u dan storten op een bewind-spaarrekening op naam van de kinderen. U gaat vervolgens als bewindvoerder dat geld voor de kinderen beheren. Zo houdt u controle over uw schenking!